Ве молиме почекајте

Main img

Molika Trail 46K

Види ги сите настани
Molika Trail 46K

Molika Trail 46K

Почнувајќи од срцето на Националниот парк, патеката ќе ве однесе низ срцето на Националниот парк Пелистер. Првата половина од патеката ќе ве однесе до длабоката уникатна Моликова шума, каде потоа преку контролната точка Цапарска пресека продолжувате до самиот врв на планината Баба на 2601 метар, од каде продолжувате до Малото Езеро и започнувате со спуштање до местото наречено Палиснопје. Од Палиснопје патеката продолжува кон Копанки, а оттаму по познатата историска патека завршувате во Инфо центарот на Националниот парк.


Пријавување на следниот линк:

https://www.pelisterultratrail.com/registracija/45k-en/

Пријави се
UK icon MK icon